Ako vytvoriť rozprávkovú vianočnú atmosféru v interiéri – dekorácie, svetlá a farby pre čarovné Vianoce.

Ako vytvoriť rozprávkovú vianočnú atmosféru v interiéri domova

by spravca

Máte radi vianočné melodrámy a rozprávky? Vytvoriť si rozprávkovú vianočnú atmosféru vo vlastnom dome či byte nie je ťažké. Na magickú premenu bývania je potrebný dokonalý vkus, predstavivosť, presný výpočet a trocha času.

Štýlové umelé vianočné stromčeky

Najlepšia možnosť na zdobenie obytného priestoru: nebol poškodený ani jeden strom, nie sú žiadne ostré ihly a odpadky. Umelé vianočné stromčeky vyrobené z netoxických polymérov sú výhodnou investíciou; takáto vianočná výzdoba slúži niekoľko rokov.

Čo treba zvážiť pred kúpou umelého vianočného stromčeka:

  1. Výška miestnosti. Vzdialenosť od vrcholu vianočného stromčeka k stropu je najmenej 20 cm.
  2. Ergonómia miestnosti. Pred nákupom by ste mali venovať pozornosť priemeru najširšej časti umelého vianočného stromčeka. Vianočný stromček inštalovaný niekoľko týždňov by nemal zasahovať do bežnej premávky ľudí a zvierat. V domácom interiéri sú umelé vianočné stromčeky inštalované v rohu alebo pri stene.
  3. Bezpečnosť. V domoch s malými deťmi a zvieratami sú relevantné modely s vysokým kmeňom bez spodných konárov. Ak plánujete pripojiť elektrickú girlandu cez zásuvku, drôty sú umiestnené v blízkosti steny.
  4. Harmónia. Veľkosť a dizajn umelého vianočného stromčeka sa vyberá pre existujúci interiér: tvarované zónovanie priestoru, rozmery krbu a skrinkového nábytku, štýl lámp, zrkadiel, bytového textilu.

V tejto sezóne sú relevantné domáce kompozície z niekoľkých úzkych umelých vianočných stromčekov rôznych výšok. Toto riešenie dokonale dopĺňa interiér v štýle neoklasicizmu, minimalizmu, škandinávskeho, loftu.

Vianočný bytový textil

Premena obývačky z obyčajnej izby na rozprávkovú sálu trvá veľmi málo času. Použite veľkolepé vianočné závesy z luxusnej zamatovej látky s potlačou v podobe zlatých snehových vločiek. Dekoračné obliečky na vankúše vymeňte za potlače s vianočnou tematikou. Doplňte útulný TV kútik nadýchanou vianočnou dekou. Girlandy, vianočné kvetinové aranžmány, svietniky a ozdoby na vianočný stromček sú záverečnou súčasťou slávnostnej premeny domáceho interiéru, ktorá zdobí domov na niekoľko týždňov.

Na štedrú večeru si pripravte štýlové obrusy s tematickými vzormi. Na štýlových vianočných cestičkách efektne vyzerajú perníčky a ozdobné kytice. Jasný kár, vzory v škandinávskom štýle s jeleňom alebo sofistikované monochromatické ozdoby? Výber stolových vianočných textílií závisí od všeobecného štýlu miestnosti.

You may also like