Naše záhrady a polia nám majú čo ponúknuť celý rok. Je len na nás, ako sa na ich úrodu pripravíme a ako všetky plody uskladníme. Dnes vám prinášame pár tipov, ako skladovať ovocie, zeleninu a ostatné produkty, ktoré z nich následne vyrábame.
Prvotný zber
Cez leto a na jeseň nás záhrada obdaruje zeleninou a ovocím. Tie by sme mali uskladniť v ideálnej teplote a v prepravkách na ovocie a zeleninu. Tie nám ponúknu jednoduchú manipuláciu, ktorá je dôležitá pri preprave väčšieho množstva plodov.
Prepravky sú jednoducho stohovateľné a tak nám dovoľujú šetriť dostatok miesta v sklade alebo v nákladnom aute a rozviezť tak viac tovaru. Nové prepravky sú vhodné pre skladovanie potravín a sú zdravotne nezávadne.
Produkty potrebujú zberné nádoby
Či už sa rozhodnete z ovocia spraviť džúsy, sirupy, alebo ho zanesiete do miestnej pálenice, potrebujete tekutiny uskladniť. Na to sú vhodné potravinárske kanistre, z ktorých jednotlivé nápoje jednoducho poprelievate do fliaš a menších nádob. Jednotlivé nápoje si označíte a vždy máte po ruke to, čo práve potrebujete použiť.
V záhrade však využijete aj iné nádoby na kvapaliny, napríklad tie na pohonné hmoty alebo na kvas. Keď máte v záhrade poriadok, samotná práca je jednoduchšia.
Živočíšne produkty
Keď už na záhrade chováte aj dobytok alebo iné zvieratá, máte z nich najdôležitejší produkt, a to mäso. Prepravky na mäso sú ideálne na skladovanie a prevozy mäsa. Rôzne veľkosti a typy nám dovoľujú ľahkú manipuláciu s mäsom, ktoré sa tak dostane k predajcom a ku koncovému zákazníkovi.
Mäso skladované v plastových prepravkách musí mať vhodné aj okolité podmienky, aby sa neskazilo. Vždy dodržujte hygienické pokyny na skladovanie a manipuláciu s mäsom. Vyhnete sa tak kazeniu a zabezpečíte si dlhšiu trvanlivosť všetkých surových aj upravených výrobkov.